Jazz Tienen is een organisatie van gelijkgezinde muziekliefhebbers die inzetten op het organiseren van jazz evenementen.

In de zomer van 2019 vond de eerste editie van het festival Jazz Tienen plaats. Doorheen het hele jaar worden concerten en jams georganiseerd met in de zomermaanden de Jazzaterdagen.

Historiek

Zeven jaar geleden werden op het initiatief van Ernst Vranckx jamsessies georganiseerd tijdens het weekend van Suikerrock in Tienen. Een jaar later ontstonden de wekelijkse jamsessies, eerst tijdens de zomermaanden en daarna het hele jaar door. Dit in samenwerking met Guy Puyneers (†) en Ben Vanderweyden.

Door de uitbreiding van het aantal activiteiten zowel naar grootte als in aantal, hebben steeds meer mensen zich aangesloten bij de organisatie. Ondervoorzitter Geert Claes, penningmeester Jan Stabel, secretaris Vanessa van Genk, sponsor verantwoordelijke Christel van der Vloed, communicatieverantwoordelijke Britt Vranckx en nog andere enthousiaste medewerkers en partners.

Sedert 2019 is de organisatie neergestreken in het Oud College Tienen als vaste locatie voor de activiteiten. Dankzij de samenwerking met Brouwerij Hoplinter en Costa Hoppa (omgedoopt tot Costa Boppa), vonden verschillende concerten en jams waaronder de Jazzaterdagen plaats. 

Jazzaterdagen

Tijdens de Jazzaterdagen toverden wij het Oud College om tot de meest gezellige jazzbar van Tienen.
We begonnen de avond steeds met een gratis optreden, nadien kon er op reservatie gejamd worden.

Festival

Na enkele jaren succesvolle jams en concerten georganiseerd te hebben, kregen we honger naar meer. Zo ontstond het idee om een festival in te richten. De eerste editie vond plaats op 21 juli 2019 in de Paterskerkruïne. De unieke locatie en goede programmatie zorgde voor een knaller van een festival. 

©2019-2022 Jazz Tienen - Alle rechten voorbehouden

Designed with Mobirise ‌

Offline Website Builder